Pohraničie I. – Gitarą i Grulem

Začiatok pravidelných návštev pohraničia Slovenska.. Síce sa nám prvý pokus zamenil za festival na chate (už zase), ale v podstate nás to len navnadilo :)

Pôvodný plán bol jednoduchý: Skalité – Veľká Rača (prvý deň), Veľká Rača – Oravská Lesná (deň druhý), dedinky severnej Oravy (deň tretí) a na štvrtý deň Babia Hora.

Že to nakoniec nebude jednoduché sa ukázalo hneď na začiatku, autobus do Skalitého totiž nestojí priamo na autobusovej stanici, ale mimo pri ceste. A tak nám krásne ufrčal. Alternatívnu trasu sme však vybrali rýchlo a na Raču vybehli z Oščadnice. Odtiaľ už podľa plánu smer Oravská Lesná.

Čo v pláne nebolo, bola akcia Gitarą i Grulem (gitary a zemiaky v pahrebe) na chate Bacówka pod Rycierovou horou (Wielka Rycerzova). Fúra fajn ľudí (zdravíme!), hory, muzika – no výborná atmosféra, odtiaľ sa proste odísť nedalo. Vlastne nám to dalo zabrať aj na druhý deň :)

Do Oravskej Lesnej sme sa dostali podvečer tretieho dňa a tam prenocovali na výbornej chate Pohoda (zdravíme opäť! :). Vzhľadom na prakticky neexistujúce autobusové spojenia Babia Hora na posledný deň padla a tak sme sa vybrali peši na Vychylovku a domov.

Turistiky nakoniec veľa nebolo ale akcia a zážitok výborný aj tak, návrat na Bacówku istý :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *