Lazová (ne)stovka 2011

Návrat po rokoch na Myjavskú pahorkatinu za pokusom prejsť sto kilometrovú trasu na jeden šup. Tu sa konala čoraz populárnejšia Lazová stovka, pochod ktorý ma zaujal už dávnejšie..

Nadšenie z premiéry bolo, hoci rezané pochybnosťami vďaka skúsenostiam z nedávneho 50 km testu. Lazovka začala o šiestej ráno v strede vesmíru vo Vrbovom, pokračovala cez Bradlo na Vrbovce, ďalej cez moravský Javorník na Veľkú Javorinu a späť do Vrbového cez Čachtický hrad – 106,5 km okruh presne.

Trasu sme nakoniec celú nedali, dá sa však povedať že o to pestrejšia bola. Napokon 77 km je stále slušných, hlavne keď nás po 42 km začal sprevádzať aj občasný dážď a blatisté chodníky. To už začalo odpadávať viacero borcov..

Trochu horšie vyzerá čas 26,5 hodín, v tom sa však mimo tých 77 km stihla nečakaná účasť (inu, slovanská pohostinnosť ešte nevymrela) na správnom moravskom pálení bosorky a v závislosti na tom niekde uprostred lesov Javorínskej hornatiny aj trampské zdriemnutie (žiadne spacáky či karimatky).

Normálne fotky sú len z prvej polovice, po Vrbovciach začala byť veľká Minolta na krku ešte väčšia, k tomu spomenutý dážď, putovala teda do batoha.. a posledné tri fotky aspoň z mobilu..

Prejdená trasa: Vrbové (6:00) – v.n. Čerenec – Pustá Ves – Košariská – Bradlo (9:38) – Turá Lúka – Zimovci – Vrbovce (14:50) – Kuželovský Větrák – Javorník nad Veličkou (18:30) – Filipovské údolí – Megovka (21:15) – Veľká Javorina (6:00) – Cetuna (8:30).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *